Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 12, 2010

Surfkampioen wijst sponsorbonus voor wereldtitel af

De Amerikaanse surfer Kelly Slater, die onlangs zijn tiende wereldtitel veroverde, heeft een bonus van 10 miljoen dollar van zijn sponsor Quiksilver, een Australische producent van surfuitrusting, geweigerd. In ruil heeft Slater een belang van 3 procent in het bedrijf gekregen. Slater heeft al twintig jaar een samenwerking met Quicksilver. Hij heeft tijdens die periode het Australische merk een grote bekendheid bezorgd. Bob McKnight, chief executive van Quicksilver, merkt op dat de waarde van het bedrijf sinds de samenwerking met de nu achtendertigjarige Slater is vertienvoudigd. Het belang van Slater is Quicksilver heeft een waarde van ongeveer 22 miljoen dollar.

"Sponsor Quiksilver had surfer Kelly Slater een bonus van 10 miljoen dollar beloofd indien hij op het jongste wereldkampioenschap in Puerto Rico een tiende titel zou behalen," aldus het persbureau Australian Associated Press. "Daarmee wou het bedrijf volgens chief executive Bob McKnight de surfer belonen voor een unieke prestatie. De Amerikaanse surfer wees de bonus echter af en verkoos in plaats daarvan een belang van 3 procent te nemen in de sponsor. De waarde van Quiksilver wordt op dit ogenblik geraamd op 740 miljoen dollar. Dat betekent dat Slater op termijn met zijn keuze wellicht financieel beter af is dan met de bonus."

Kelly Slater heeft ook een aantal contracten voor boeken en films op zak en lanceert binnenkort met Kelly Slater Artificial Wave een eigen bedrijfsproject. "Dat zou potentieel een revolutie moeten veroorzaken binnen de surfwereld," aldus Australian Associated Press. "Slater en McKnight hebben in samenwerking met de University of Southern California een technologie ontwikkeld die een perfect ronde artificiële gold creëert. Daarvoor werd een golfbad met een breedte van ongeveer 165 meter ontworpen. Een aantal investeerders zou al interesse hebben laten blijken in het project. Het project moet het volgens McKnight mogelijk maken om surfen op de agenda van de Olympische Spelen te zetten en een wereldwijd tornooi in artificiële omstandigheden te organiseren."

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home