Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 13, 2010

Marketeers zullen duurzaamheidsclaims moeten bewijzen

Marketeers zouden in de toekomst meer bewijzen moeten leveren van de duurzaamheidsclaims die ze in hun marketing en verpakkingen gebruiken. Dat zegt de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) in een voorstel om de richtlijnen voor duurzame marketing bij te sturen. Indien producten een duurzame claim meekrijgen, zouden de bewijzen daarvan volgens het Amerikaanse communicatiebureau ook op de verkooppunten duidelijk gemaakt moeten worden. Indien de voorstellen van de Federal Trade Commission worden doorgevoerd, zullen claims op bedrijfssites volgens Mike Lawrence, chief reputation officer bij Cone, niet langer meer voldoende zijn.

De Federal Trade Commission is van plan om van marketeers meer bewijzen te vragen over onder meer het gebruik van hernieuwbare energie, hernieuwbare materialen en ecologische voetafdruk. Marketeers zouden ook geen algemene of vage claims over het milieuvriendelijke karakter van hun producten meer mogen maken. Bovendien zou het ook niet meer toegelaten zijn om niet-officiƫle certificaten of goedkeuringen te gebruiken. Die certificaties zouden volgens de Amerikaanse marketing-autoriteiten ook specifiek en duidelijk moeten zijn. Mike Lawrence stelt dat de nieuwe eisen verder gaan dan vele marketeers tot nu toe doen en mogelijk ook verder gaan dan ze eigenlijk wensen.

"De Federal Trade Commission geeft een duidelijk signaal niet van plan te zijn om deze vorm van marketing te verbieden of in grote mate te beperken, maar wel te willen kanaliseren, zodat een aantal problemen kunnen worden opgelost, zonder dat voor de adverteerders en marketeers onoverkomelijke hindernissen worden opgeworpen," merkt Lawrence op. "De marketeers zouden zich door deze nieuwe regels niet verontrust mogen voelen, want eigenlijk komen ze er nog heel goed uit." Volgens de Ecolabel Index worden er in de hele wereld op dit ogenblik 349 duurzame certificaten geteld. Alleen al in Noord-Amerika zijn er 88 certificaten in gebruik.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home