Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 13, 2010

Favoriete café Crocodile Dundee staat te koop

Het Walkabout Creek Hotel in Australië, dat beroemd werd door de film Crocodile Dundee, staat te koop. In de film is het Walkabout Creek Hotel de geliefkoosde pub van hoofdpersonage Mick Dundee, dat gespeeld werd door acteur Paul Hogan. Sindsdien is het Walkabout Creek Hotel, gelegen in de kleine stad McKinlay in de staat Queensland, een geliefkoosde halteplaats voor toeristen die tussen Bribane en Darwin reizen. Eigenaar Paul Collins, die het hotel drieëntwintig jaar heeft uitgebaat, zegt echter dat het tijd is geworden om een pauze in te lassen en iets anders te gaan doen in zijn leven. Er zou echter heel wat belangstelling zijn van kandidaat-overnemers.

Het hotel werd honderdentien jaar geleden gebouwd en stond oorspronkelijk bekend als het Federal Hotel, maar wijzigde na de release van de film in het Walkabout Creek Hotel. Die naam had de locatie ook in de film gekregen. "Het is geen alledaags café," geeft eigenaar Paul Collins toe. "Het is behoorlijk afgelegen. Het is dan ook niet aan iedereen gegeven om het hotel uit te baten." De pub is volop voorzien van memorabilia en foto's van de succesvolle film. Het café krijgt dagelijks honderden toeristen over de vloer. Dat betekent volgens Collins werkdagen van achttien uur per dag en weken van zeven dagen. Crocodile Dundee was een pijler van de bloeiperiode van de Australische filmindustrie tijdens de jaren zeventig en tachtig.

Acteur Paul Hogan heeft inmiddels een uitreisvergunning gekregen van de Australische belastingsdienst, waardoor hij kan terugkeren naar zijn woonplaats in de Verenigde Staten. Hogan heeft een dispuut met de Australische fiscus over 37 miljoen dollar achterstallige belastingen. Nadat hij vanuit de Verenigde Staten naar Australië was teruggekeerd voor de begrafenis van zijn moeder, werd het hem vorige maand verboden het land opnieuw te verlaten. Hogan zou nu echter een regeling hebben getroffen met de Australische belastingsdienst en daarop de toelating hebben gekregen om alsnog terug te keren naar de Verenigde Staten.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home