Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 12, 2010

Twitter geniet grootste populariteit bij Brazilianen

De sociale netwerksite Twitter heeft in Brazilië 8,6 miljoen gebruikers. Dat betekent nagenoeg een verdubbeling tegenover vorig jaar. Op dit ogenblik is 23 procent van alle Braziliaanse internet-gebruikers actief op Twitter. Daarmee heeft Twitter in Brazilië de grootste internet-penetratie van de hele wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van het onderzoeksbureau ComScore. Het bezoek aan sociale netwerken en blogsites is in Brazilië in het algemeen het voorbije jaar met 50 procent gestegen. Sociale media vertegenwoordigen op dit ogenblik 20 procent van de tijd die Brazilianen aan het internet besteden. Daarmee vormen sociale media één van de belangrijkste online activiteiten van het land.

In totaal hebben sociale netwerken in Brazilië meer dan 36 miljoen gebruikers. Met meer dan 29 miljoen unieke bezoekers is Orkut in Brazilië marktleider in sociale netwerking, voor Windows Live Profile met 12,5 miljoen bezoekers. Facebook volgt met bijna 9 miljoen unieke bezoekers, maar dat is een grote groei tegenover vorig jaar, toen er amper 1,5 miljoen gebruikers werden geteld. ComScore wijst er op dat Brazilië de negende grootste internetmarkt van de wereld is en adverteerders dan ook belangrijke mogelijkheden biedt om een grote groep consumenten te bereiken. Er wordt aan toegevoegd dat sociale netwerken daarvoor één van de meest efficiënte kanalen vormen.

De onderzoekers merken verder op dat de gemiddelde Braziliaanse bezoeker gemiddeld meer dan vier uur per maand actief is op sociale netwerken en daarbij 585 pagina's bezoekt. Orkut kent daarbij het sterkste engagement, met gemiddeld 4,6 uur en 657 pagina's per maand. Gemiddeld wordt Orkut vijfendertig keer per maand bezocht. In de top tien staan verder Formspring.me (3,6 miljoen unieke gebruikers), Sonico.com (1,7 miljoen), Ning.com (1,5 miljoen), LinkedIn.com (1,4 miljoen), Multiply.com (1,3 miljoen) en Vostu.com (1,1 miljoen). Marktleider Orkut realiseerde het voorbije jaar een groei met 30 procent. In de blogcategorie werd een groei met 48 procent tot 29 miljoen bezoekers opgetekend.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home