Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 07, 2010

Amerikaanse wijnconsumptie voor zestiende jaar op rij gestegen

In de Verenigde Staten werd het voorbije jaar 2,67 miljard liter wijn verkocht. Dat is een stijging met 0,8 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Beverage Information Group. Het wijnverbruik in de Verenigde Staten kent daarmee zestien jaar op rij een stijging. Bij de inlandse wijnen werd een stijging met 1,8 procent opgetekend tot 2 miljard liter opgetekend. De verkoop van geïmporteerde wijn daalde met 2,2 procent tot 668,7 miljoen liter. Er wordt echter opgemerkt dat er nog altijd een stijging wordt opgetekend bij de import uit een aantal kleinere landen, zoals Chili, Nieuw-Zeeland en Portugal. De onderzoekers verwachten dat de Amerikaanse wijnconsumptie de volgende vier jaar met 4,6 procent verder zal stijgen tot 2,79 miljard liter.

Tafelwijn heeft op de Amerikaanse markt een aandeel van 91,6 procent. De consumptie steeg het voorbij jaar met 0,8 procent. Opgemerkt wordt dat de sector het voorbije jaar wellicht heeft geconfronteerd van wijnen die onder hun kwaliteitsniveau werden verkocht, te wijten aan consumenten die tijdens de recessie op zoek gingen naar minder dure producten. Dat is volgens de onderzoekers vooral het geval met de inlandse wijnen. Daarbij wordt opgemerkt dat de Amerikaanse consument vaak wordt afgeschrikt door het dure imago van de geïmporteerde tafelwijn en de negatieve impact van de Amerikaanse dollar.

De onderzoekers merken op dat bij de inlandse tafelwijnen een groei met 1,9 procent werd opgetekend, terwijl bij de importproducten een daling met 2,4 procent werd genoteerd. "Daardoor wordt de kloof op de markt, die door de Amerikaanse wijnen wordt gedomineerd, nog verder uitgediept," stippen de onderzoekers aan. "Inlandse merken vertegenwoordigen op dit ogenblik 73 procent van de Amerikaanse markt van tafelwijnen. In die sector is vooral Californië dominant. De Californische producten vertegenwoordigen bij de inlandse tafelwijnen een marktaandeel van 67,1 procent. De andere staten vertegenwoordigen 5,9 procent van het totale aanbod.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home