Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 06, 2010

Vrouwen gaan heel anders om met games dan mannen

Vrouwen gaan op een heel andere manier om met videogames dan mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ComScore. Daarbij wordt opgemerkt dat vrouwen vooral geneigd zijn om zogenaamde casual games - zoals solitaire, sudoku en scrabble - te spelen dan games rond actie, avontuur en sport. Die laatste categorieën dragen vooral de voorkeur weg van jonge, mannelijke gamers. Er wordt aan toegevoegd dat veel van deze casual games ook beschikbaar zijn op sociale netwerken, die een groter bereik hebben bij vrouwen dan bij mannen. Het grootste verschil wordt opgetekend bij de online puzzels. Volgens ComScore grijpt 20,5 procent van de vrouwelijke internetgebruikers naar dergelijke games. Bij mannen is dat amper 7,4 procent.

Ook blijkt 17,3 procent van de vrouwelijke internetgebruikers online kaartspellen te spelen, tegenover 8,2 procent van de mannen. Verder speelt 10,5 procent van de vrouwen online bordspellen, tegenover 5,3 procent van de mannen. Er wordt aan toegevoegd dat zogenaamde arcade-games en casino-games wel door hogere percentages van vrouwen worden gespeeld, maar het verschil met mannelijke spelers is daar veel kleiner. De grootste kloof wordt opgetekend bij de online actie-games, die door 12,2 procent van de mannen worden gespeeld, tegenover slechts 6,8 procent van de vrouwen. Sport-games zijn bij vrouwen het minst populair. Slechts 0,6 procent van de vrouwen speelt sport-games, tegenover 4,1 procent van de mannen.

De onderzoekers merken op dat de games-categorie in belangrijke mate door twee demografische groepen wordt gedragen. Een eerste groep wordt gevormd door jonge mannelijke gamers, die groter in aantal zijn. Anderzijdse is er echter de groep van de vrouwen van middelbare leeftijd, die meer tijd besteden aan hun games. Het hoge bereik en het zware gebruik bij deze vrouwen van middelbare leeftijd, toont volgens de onderzoekers de groeiende populariteit van casual games bij vrouwen aan. Er wordt aan toegevoegd dat bij vijfenvijftigplussers meer vrouwen dan mannen online games spelen. Bij vrouwen wordt in die groep een bereik opgetekend van 50 procent, tegenover slechts 40 procent bij mannen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home