Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 02, 2006

Strijd om RussiaToday?

De Engelstalige website Russiatoday.com, die nieuws brengt over Rusland, is door het mediabedrijf Russia Today TV uitgedaagd om te bewijzen of de website van de Russische overheid de toelating heeft om de naam Russia te gebruiken. Het televisiebedrijf is een tak van de mediagroep TV Novosti/Russia Today TV. Russiatoday.com had eerder geprotesteerd tegen het gebruik van Russiatoday.ru door het Russische mediabedrijf.

Russiatoday.com, eigendom van het European Internet Network (EIN), stelt dat zijn website in 1996 gelanceerd werd in aanloop naar de Russische verkiezingen en dat er sindsdien onder die naam onafgebroken is gewerkt. De rel ontstond vorig jaar, toen RussiaToday als televisieprogramma en Russiatoday.ru als website gelanceerd werden.

Die stap betekende volgens de EIN dochter een inbreuk op zijn merkrechten. Sergey Frolov, directeur-generaal van het Russische mediabedrijf, zou daarop in een brief aan EIN gevraagd hebben of het bedrijf de toelating heeft van de regering van de Russische Federatie om gebruik te mogen maken van naam Russia. De mediagroep van Frolov heeft volgens het magazine Digital Media Europe goede banden met de regering van president Vladimir Poetin ondersteund.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home