Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 07, 2006

Steeds meer liefde op de werkvloer

Steeds meer koppels ontmoeten elkaar op de werkvloer. Psychologen merken op dat er immers steeds meer vrouwen zijn gaan werken en dat daardoor een gemengde bevolking ontstaat die een groot gedeelte van de dag met elkaar omgaat.

Omdat meer vrouwen zijn gaan werken, vormt de werkvloer volgens psychologen dan ook een steeds grotere ontmoetingsplaats voor contacten tussen beide geslachten. "Bovendien willen bedrijven ook graag dat de werknemers vriendelijk met elkaar omgaan," voegen ze daar aan toe.

Volgens de Nederlandse psychologe Willeke Bezemer is het ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen hun partner op het werk ontmoeten. "Ze brengen immers 220 dagen per jaar met elkaar door," merkt ze op.

Om romances te laten ontstaan, moet de werknemerspopulatie volgens de Gentse psycholoog Stefan Lievens gemengd samengesteld zijn. "De verschillen in leeftijd, afkomst en functie moeten daarbij een doorsnede van de samenleving vormen," voert hij aan. Het geslacht dat de minderheid uitmaakt, is daarbij telkens de begeerde partij.

De psychologen stellen dat ook bedrijven baat kunnen hebben bij een meer dan vriendschappelijke relatie tussen werknemers. "Als iemand zich goed voelt op de werkvloer, dan zal de productiviteit van de werknemer omhoog gaan," wordt er opgemerkt.

Stefan Lievens wijst er daarbij op dat de stap naar een seksuele relatie niet groot is. "Veel werknemers ontmoeten elkaar ook vaak na het werk," benadrukt hij. "Het delen van ervaringen en emoties is maar een klein stukje verwijderd van een relatie die meer betekent dan loutere vriendschap."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home