Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 07, 2006

Nederland heeft nieuw ruimtevaartbedrijf


Vijf studenten en pas afgestudeerden van de Technische Universiteit Delft beginnen een ruimtevaartbedrijf. Met hun onderneming Innovative Solutions In Space (ISIS) richtten ze zich op Europese universiteiten en bedrijven die nieuwe technologieƫn en producten in de ruimte willen laten testen.

ISIS is van plan om kleine satellieten van maximaal tien kilogram te laten lanceren. De zouden met een grotere satelliet mee de ruimte in gestuurd kunnen worden. De Nederlanders spiegelen zich aan het Engelse Surrey Satellite Technology, dat eveneens uit de universiteitswereld is gegroeid. Dergelijke bedrijven zijn zich echter meer gaan toeleggen op grote satellieten, waardoor volgens ISIS weer een gat in de markt is gecreƫerd.

De vijf jonge ondernemers zijn afkomstig van de faculteit luchtvaart- en ruimtevaarttechniek van de universiteit van Delft. Ze werkten er onder meer mee aan het satellietproject Delfi-C3, die volgend jaar zou moeten gelanceerd worden. ISIS wil onder meer zonnesensoren in de ruimte laten testen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home