Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, January 15, 2006

Rommelmarkten op het net

Niet alle producten zijn geschikt om op traditionele online veilingen zoals eBay aangeboden te worden. Dat heeft een aantal initiatieven doen ontstaan die juist in die restmarkten hun activiteiten ontplooien. Dat stelt auteur Daniel Nissanoff in zijn boek 'Futureshop'. Hij heeft het daarbij over een nieuw type bedrijf dat naast de grote veilinghuizen bestaan en een eigen ecosysteem opbouwt.

Nissanoff stelt dat een gemiddeld Amerikaans gezin voor 2.200 dollar rommel heeft opgestapeld, gaande van afgeschreven informatica tot fitnessapparaten. Maar de auteur benadrukt dat die oude producten nog altijd een waarde hebben. "Bovendien zijn er nog overbodige goederen die bij grote bedrijven zoals IBM zijn opgeslagen of die ergens rondzwerven," voegt hij daar aan toe.

Die producten zijn volgens Nissanoff bijzonder geschikt voor alternatieve bedrijven zoals eAuction Warehouse of AuctionDrop. Dit laatste heeft in de Verenigde Staten al 3.800 vestigingen opgezet. Die bedrijven bemiddelen om koper en verkoper samen te brengen en Nissanoff verwacht dat er nog een brede waaier van dergelijke initiatieven zal opstarten. "Zij kunnen de klanten gegarandeerd authentieke producten aanbieden, maar kunnen zich ook specialiseren in het oplappen van oude spullen," merkt hij op.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home