Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 07, 2006

Londen duurste Europese stad


Londen is de duurste grootstad van Europa. Parijs staat op nummer twee, maar volgt op een eerbiedwaardige afstand. Uit het onderzoek - uitgevoerd in opdracht van The Financial Times- blijkt verder dat Madrid de goedkoopste stad is van de Eurozone.

In Londen ligt de prijs voor een selectie van 250 producten en diensten volgens The Financial Times 5,3 procent hoger dan het gemiddelde van de Eurozone. Parijs is 1,3 procent duurder dan het gemiddelde en eindigt daarmee op een tweede plaats, voor Frankfurt (0,8 procent duurder) en Brussel (0,4 procent duurder).

Madrid is de goedkoopste metropool van de Eurozone. De gemiddelde levensduurte ligt er immers 2,5 procent lager dan het gemiddelde. Buiten de zone is Warschau de goedkoopste Europese hoofdstad. Daar liggen de prijzen gemiddeld immers 21,7 procent lager dan het gemiddelde.

Wereldwijd wordt Londen beschouwd als de derde duurste stad van de wereld, na de Japanse metropolen Tokyo en Osaka. In de Britse hoofdstad zijn vooral de woonruimte en het vervoer bijzonder duur.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home