Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 30, 2005

Vrouwen nemen internet in handen


Het internet is geen mannenwereld meer. In de Verenigde Staten blijken vandaag meer vrouwen online te zijn dan mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pew Internet & American Life. Bovendien bleek uit de studie onder meer ook nog dat bij de zwarte Amerikanen vooral de vrouwen zich tot het internet bekeren.

In de begindagen van het internet werd het medium gedomineerd door mannen. Maar sinds 2000 is dat onevenwicht steeds kleiner geworden en in de Verenigde Staten gebruikt vandaag een bijna even groot gedeelte van de vrouwelijke bevolking als dat van de mannen het internet. Bij de mannen ligt dat cijfer op 68 procent, 2 procent meer dan bij de vrouwen. Maar aangezien Amerika meer vrouwen telt dan mannen, zijn de vrouwelijke internauten er nu in de meerderheid.

Daarnaast bleek dat bij de jonge volwassenen vrouwen meer geneigd zijn het internet te gebruiken dan mannen. In de leeftijdscategorie van 18 tot 29 jaar is immers 86 procent van de vrouwen online, tegenover 80 procent van de mannen. Bij 65-plussers is de meerderheid omgekeerd. Daar is 34 procent van de mannen online, tegenover slechts 21 procent van de vrouwen.

Ook kwamen de onderzoekers tot de vaststelling dat ook bij de zwarte bevolking vooral de vrouwen de jongste jaren het internet massaal hebben ontdekt. Van hen is nu 60 procent online, tegenover slechts 50 procent van hun mannelijke rasgenoten. Ook de burgerlijke staat blijkt een invloed te hebben. Bij de ongehuwde mannen is 62 procent internaut, 6 procent meer dan bij de vrouwen. Bij gehuwden is de situatie net andersom. Daar is 75 procent van de vrouwen online, 3 procent meer dan de mannen.

Wanneer er kinderen in het spel zijn, wordt het evenwicht nagenoeg hersteld, met 81 procent van de vaders en 80 procent van de moeders online. Wanneer er geen kinderen onder de achttien in huis zijn, is er wel een verschil. In deze categorie is 61 procent van de mannen internaut, tegenover 57 procent van de vrouwen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home