Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 30, 2005

Nieuwe gaspijplijn door Wit-Rusland


Er komt een tweede tak van de gaspijpleiding tussen het Russische schiereiland Yamal en West-Europa. Dat heeft Alexander Ageyev, minister van energie van Wit-Rusland, bekend gemaakt. Het traject wordt immers uitgetekend over het grondgebied van Wit-Rusland.

Besprekingen over de samenwerking met de Russische gasproducent Gazprom zouden enkele dagen geleden grotendeels zijn afgerond. "Gazprom heeft geen kortere route om gas naar West-Europa te transporteren dan langs Wit-Rusland," vertelde Ageyev aan het persbureau RIA Novosti. "De situatie in Wit-Rusland is stabiel en Beltransgaz is een betrouwbare partner die zijn verplichtingen nakomt."

Ageyev voegde er aan toe dat de gasbehoeft van West-Europa niet zal kunnen voldaan worden door de inmiddels als beruchte North European Gas Pipeline, die over de bodem van de Baltische Zee zal lopen. "Het traject over Wit-Rusland zal nog geen 600 kilometer lang zijn," benadrukte de energieminister. "Dat is een veel kortere afstand en de kosten zullen dan ook veel lager liggen."

Het voorbije jaar heeft Rusland 23 miljard kubieke meter gas getransporteerd langs Wit-Rusland.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home