Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 29, 2005

Vlaanderen promoot kunststeden

Vlaanderen wil zich toeristische toespitsen op de verdere promotie van de kunststeden. Bevoegd minister Geert Bourgeois wil dan ook extra stimulansen uitwerken voor het stedentoerisme. Gesteld wordt immers dat de maximale capaciteit nog niet is bereikt.

Vlaams toerisme-minister Geert Bourgeois wil voor de populairste congreslocaties, de kunststeden, een actieplan ontwikkelen. Vlaanderen telt iets meer dan 900 aanbieders in de zogenaamde MICE-sector (vergaderingen, motivatiereizen, congressen en beurzen). Daar worden jaarlijks 165.000 meetings georganiseerd, waarvan ruim 90.000 in kunststeden zoals Brussel, Brugge en Antwerpen. Deze steden zijn ook het best uitgerust om congressen en dergelijke te organiseren.

Zakentoeristen die in Vlaanderen naar een congres of meeting komen, brengen de Vlaamse economie gemiddeld 302 euro op per nacht. Dat blijkt uit een studie van Toerisme Vlaanderen. Jaarlijks zou dat de Vlaamse economie 1,4 miljard euro opleveren. Er wordt op gewezen dat extra toerisme goed is voor de locale economie en de werkgelegenheid, ook van laaggeschoolden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home