Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 29, 2005

Duitse toeristen verwend tijdens WK-toernooi


De Duitse reissector kijkt met argwaan de zomer tegemoet. Gevreesd wordt immers dat vele Duitsers zullen thuisblijven om het Wereldkampioenschap Voetbal te volgen. Dat wordt tijdens de zomermaanden immers afgewikkeld op Duits grondgebied. Er worden dan ook nu al uitzonderlijke aanbiedingen voorgesteld om de Duitser toch zijn koffers te doen pakken.

Duitsland ziet het voetbalevenement graag komen. Het brengt immers heel wat buitenlandse deviezen binnen, maar de reissector toont zich minder gelukkig. Daar vreest men dat de Duitsers in juni, wanneer het toernooi zijn beslag krijgt, thuis zullen blijven. Reisbureau's zoals TUI, Neckermann en Alltours zijn dan ook al met een offensief begonnen. Dat vertaalt zich in opmerkelijke kortingen en thema-vakanties waarbij het voetbalgebeuren centraal staat.

Zo wijst Neckermann erop dat de grote hotelbedrijven grote beeldschermen zullen plaatsen, zodat de voetballiefhebber zelfs op zijn vakantiebestemming geen minuut voetbalplezier hoeft te missen. Bij wedstrijden van Duitsland zullen die momenten zelfs opgevrolijkt worden met een extra programma, zoals optredens van dansgroepen uit het land waar de Manschaft op het veld moet. Op Mallorca zullen trainers uit de Bundesliga de wedstrijden samen met de fans volgen.

Voor de actievere voetballiefhebbers zijn wedstrijden doelschieten en voetbaltennis voorzien. Voor de gegadigden worden ook gokmogelijkheden aangeboden, terwijl tijdens de wedstrijden gratis drank en braadworst worden voorzien. Ook worden speciale aanbiedingen gedaan voor de periode die voorafgaat aan het Wereldkampioenschap, zodat de Duitsers noch hun verdiende vakantie, noch hun geliefkoosde sport zouden hoeven te missen.

De strategie van de reissector lijkt te lukken, want de boekingen voor de maand juni liggen al zeven procent hoger dan vorig jaar. Bovendien wordt verwacht dat de Duitsers na afloop van het toernooi massaal op reis zullen vertrekken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home