Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 22, 2005

Terechte argwaan tegen thuiswerk?


Het wantrouwen van sommige werkgevers tegen thuiswerkend personeel blijkt niet helemaal ongegrond te zijn. Uit een onderzoek van de Amerikaanse vacaturebank CareerBuilder zou immers blijken dat dit voor een belangrijk gedeelte van de thuiswerkers een dagje extra vakantie betekent.

Uit het onderzoek 'Out of the Office 2005' blijkt dat éénderde van de ondervraagden geregeld van thuis uit werken. Maar daarbij geeft een kwart toe op een thuiswerk-dag minder dan één uur echt voor de bedrijf actief te zijn. Nog eens 53 procent komt niet aan drie uur werk toe. Slechts 14 procent maakt er een volledige werkdag van acht uur van.

Blijkbaar vormt de kroost de belangrijkste oorzaak van het onproductieve tijdsverbruik. Twintig procent van de ondervraagden stelt immers dat de kinderen teveel aandacht vragen om echt intensief met het werk bezig te kunnen zijn.

Daarnaast geeft 17 procent toe zijn tijd te verliezen met het surfen op het internet en het plegen van privé-telefoongesprekken. Eén op zes komt er tenslotte voor uit echt lui te zijn. Zij brengen de thuiswerk-tijd in bed of voor de televisie door.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home