Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 21, 2005

Secretaresse zorgt voor efficiëntie

Wanneer managers meer taken aan een secretaresse zouden toevertrouwen, zouden ze per week twee dagen werk kunnen besparen. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van Secretary Plus. Volgens de onderzoekers kan een secretaresse duidelijk meer taken van de manager overnemen en hem op die manier efficiënter laten werken.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat managers zonder secretaresse één tot twee dagen per week besteden aan secretariële werkzaamheden zoals het maken van afspraken, telefoongesprekken, het maken van notulen en het behandelen van de correspondentie.

"Maar tal managers die wel een secretaresse hebben, denken tijd te kunnen besparen door meer secretariële werkzaamheden uit te besteden," stipt Secretary Plus aan. "Maar in veel gevallen gebeurt dat niet, meestal uit gewoonte, capaciteitsgebrek, gebrek aan tijd om een secretaresse in te werken of omdat men vindt het zelf sneller en beter te kunnen."

Dat laatste is volgens Secretary Plus echter een vergissing. "Zo denken veel managers dat het efficiënter is om hun e-mails zelf te beantwoorden," wordt er opgemerkt. "Een secretaresse kan de berichten echter schiften, zodat een manager zelf alleen de echt belangrijke of persoonlijke berichten hoeft te behandelen of te beantwoorden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home