Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 21, 2005

Leggen blogs leiders aan ketting?

De macht van de besluitvormers wordt aan banden gelegd. Dat is althans de mening van Harvard-professor Barbare Kellerman. Zij stelt dat technologie zoals weblogs ervoor zorgen dat organisaties meer transparant worden, zodat de bewegingsvrijheid van de leiders aan banden wordt gelegd.

"De macht van de directiekamers is niet langer absoluut," benadrukt Kellerman, auteur van het boek 'Bad Leadership: What It Is, Why It Happens, Why It Matters'. Door de nieuwe technologieën zullen leiders volgens haar in de toekomst meer in het lijntje lopen. "We houden hen van veel te dichtbij in de gaten," stelt ze. "De druk om correct tehandelen, zal alleen nog maar groeien."

Het magazine Newsweek voegt er aan toe dat weblogs in ieder geval een grote invloed zullen hebben op de controle die het bedrijf kan uitoefenen op de public relations. "Iedereen kan op zijn blog vertellen over zijn verhouding of ervaringen met het bedrijf," aldus het magazine. "Die commentaren gaan onmiddellijk naar de openbaarheid. Censuur is bijna onmogelijk."

Leiders zullen volgens Newsweek dan ook moeten beseffen dat een gedeelte van de macht uit hun handen glipt. "Het bloggen heeft weer een muur van het directie-bastion naar beneden gehaald," meent het magazine.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home