Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 22, 2005

Saoedi's vliegen met Eurofighter


Saoedi-Arabië heeft een vloot Eurofighters besteld bij de Britse producent BAE Systems. Het is het eerste contract voor het gevechtsvliegtuig buiten Europa. De Eurofighter Typhoon moet bij de Royal Saudi Air Force de Tornado vervangen.

De bestelling betekent het behoud van duizenden jobs in Engeland. De Eurofighter, die gebouwd wordt door bedrijven uit Groot-Brittannië, Spanje en Italië, is een concurrent van de Amerikaanse Joint Strike Fighter en de Franse Rafale. Voor de Saoedische luchtmacht betreft het een vernieuwing van de vloot, die sinds 1985 uitgerust werd met Tornado's, die eveneens bij BAE Systems werden geproduceerd.

Er werden geen details bekend gemaakt over de overeenkomst en het aantal toestellen. Volgens sommige bronnen zou het contract echter meer dan 10,6 miljard dollar waard zijn. Eerder al kocht ook Oostenrijk achttien toestellen. De producerende landen hebben 620 exemplaren besteld. De thuisbasis van de Eurofighter ligt in Warton (Lancashire). BAE Systems heeft er in zijn vliegtuigafdeling 9.000 medewerkers.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home