Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 02, 2005

Stormloop naar eu-domeinnamen?

Volgende week kan er eindelijk geregistreerd worden voor de eu-domeinnaam. De Europese Unie meent dat de vloed aanvragen enorm zal zijn. Bevoegd Commissaris Viviane Reding verwacht daarbij tijdens de eerste dagen honderdduizenden vragen.

De Europees Commissaris meent dat het eu-domein de Europese identiteit zal helpen promoten en tot een grotere visibiliteit zal leiden voor de pan-Europese e-commerce. Op dit ogenblik moeten bedrijven terugvallen op de domeinnaam van hun eigen land of om het com-domein, maar dat wordt meestal als een Amerikaans domein beschouwd.

Registreren voor de nieuwe domeinnaam kan vanaf 7 december en de namen kunnen onmiddellijk gebrukt worden. Maar tijdens de eerste twee maanden is de registratie voorbehouden voor houders van handelsmerken, publieke organisaties en bedrijven. Op 2 februari worden ook familienamen geregistreerd. Op 7 april staat de registratie open voor iedereen.

Het eu-domein zal beheerd worden door Eurid, een private Europese nonprofit organisatie. Ongeveer 750 geautoriseerde bedrijven zullen de registraties opnemen. Alleen inwoners en bedrijven met een hoofdkwartier of afdelingen binnen de Europese Unie kunnen zich voor een eu-naam registreren.

Verwacht wordt dat de prijzen in het begin zullen variƫren van 80 tot 140 euro. Wanneer de registratie helemaal open wordt, zal dat waarschijnlijk dalen naar 25 tot 30 euro. Internet-beheerder Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) overweegt ook een asia-domein in te voeren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home