Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 02, 2005

MBDA wil meer specialisatie


De Europese raketbouwer MBDA wil dat zijn verschillende vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië zich in de toekomst meer zouden specialiseren.

Overlappende activiteiten zouden daarbij uitgesloten moeten worden. Er komt dan ook een reorganisatie die tot het afvloeien van personeel zal leiden.MBDA verwacht verwacht dit jaar zijn omzet met acht procent te kunnen zien stijgen. De geplande reorganisatie zou dat cijfer volgens topman Marwan Lahoud nog moeten kunnen verbeteren.

"Die reorganisatie moet de concurrentiepositie van het bedrijf verbeteren en ervoor zorgen dat MBDA marktleider blijft op het gebied van raketbouw," vertelde hij aan de Franse krant La Tribune.Lahoud benadrukte dat de verschillende vestigingen van MBDA zich verder moeten specialiseren. Ook het wegwerken van overlappingen staat op het programma van de reorganisatie, terwijl er ook gewerkt zou worden aan een verbetering van de productie in de vestigingen in Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië.

Hoeveel jobs er bij die reorganisatie in totaal zouden sneuvelen, maakte Lahoud niet bekend. In Frankrijk zouden 270 ontslagen vallen. De MBDA-topman benadrukte te streven naar een winstmarge van tien procent. Op dit ogenblik ligt dat cijfer in de buurt van de acht procent.MBDA is eigendom van EADS, BAE Systems (Groot-Brittannië) en Finmeccanica (Italië).

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home