Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 02, 2005

Spam voor 96 procent geblokkeerd


Ondanks alle mogelijke wettelijke risico's, blijven spammers even agressief als voordien. Maar de spamfilters van de internet-providers worden steeds beter, zodat junkmail steeds sneller geblokkeerd worden en niet meer zo vlug de mailboxen van de gebruiker bereiken. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC).

"Spammers blijven mailadressen op het internet plukken met automatische programma's die op zoek gaan naar het @-teken," stipt de FTC aan. "Maar uit tests bij twee e-mail providers bleek tot 96 procent van die boodschappen geblokkeerd werd." De organisatie vermeldde niet welke providers daarbij werden getest.

De FTC noemde de resultaten van de test bemoedigend en stipte dat anti-spam technologieën daarmee een groot gedeelte van de ergernissen van de internet-gebruikers wegnemen. Maar er werd aan toegevoegd dat de providers voor de filtering van deze boodschappen zullen moeten blijven zorgen.

De consument kan er wel voor zorgen om uit de netten van de spammers te blijven door in boodschappen het @-teken te vervangen door het at-woord. Bij de tests bleken e-mailadressen op websites gemakkelijk spam aan te trekken. "Bij blogs, chatrooms en andere online forums was dat veel minder het geval," aldus de FTC.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home