Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 31, 2005

Sony wil beveiligde cd's inruilen

De platenmaatschappij Sony BMG heeft de kopers van cd's met een omstreden kopieerbeveiliging voorgesteld een minnelijke schikking te regelen. De betrokkenen kunnen hun cd's omwisselen tegen een exemplaar en ontvangen één tot drie gratis digitale muziekalbums. De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft gezegd het aanbod te aanvaarden.

De omstreden beveiliging beschermde de cd's niet alleen tegen kopiëren, maar plaatste ook software op de computers van de gebruikers waardoor het mogelijk zou zijn persoonlijke informatie over het gedrag van de klant te verkrijgen. De platenmaatschappij kreeg daarop zware kritiek en schortte het gebruik van de beveiliging op. Nu heeft het bedrijf ook aangeboden de betrokken producten om te ruilen.

Daarmee zijn de problemen voor Sony BMG echter nog niet van de baan. Met de EFF, die een collectief geding had aangespannen bij de rechtbank in New York, heeft weliswaar positief gereageerd op het Sony-aanbod, maar in Texas loopt er eveneens een rechtszaak. Daar stelt de officier van justitie dat de kopieerbeveiliging in strijd is met de wet op het gebruik van spyware. De overeenkomst in New York heeft op dat dossier geen invloed.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home