Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 31, 2005

Vrouwen gevoelig voor kritiek van de baas

Vrouwen kunnen niet goed tegen kritiek van hun baas. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse tijdschrift Opzij. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat opmerkingen van de baas harder blijken over te komen dan kritiek van de partner of vriendinnen.

Driekwart van de ondervraagde vrouwen gaf toe dat ze zich kritiek altijd persoonlijk aantrekken. Ze bleken vooral gevoelig te zijn voor opmerkingen over hun gedrag (37 procent), hun capaciteiten en vaardigheden (33 procent), hun persoonlijke keuzes (21 procent) en hun uiterlijk (7 procent). Elf procent van de ondervraagden gaf toe uit angst voor kritiek een functie neergelegd te hebben of een baan niet durven aanvaard te hebben.

"De emancipatie heeft er niet voor gezorgd datvrouwen beter bestand zijn tegen kritiek, maar ze zijn welstrijdbaarder en zelfstandiger," stellen de onderzoekers. "Vrouwen stappen wel gemakkelijker naar een psycholoog of een coach om hulp te krijgen bij het leren omgaan met kritiek en conflicten."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home