Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 30, 2005

Ook Qatar zet gigantisch bouwproject op


Het emiraat Qatar heeft een vastgoedproject ter waarde van 5,5 miljard dollar gelanceerd. Het Lusail Development Project krijgt een oppervlakte van 35 vierkante kilometer en moet tegen 2010 ongeveer 200.000 bewoners herbergen. Daarvoor worden 25.000 residentiële gebouwen opgetrokken.

Daarbij wil Qatari Diar Real Estate, het staatsbedrijf dat het project leidt, zowel binnenlandse als buitenlandse investeerders aantrekken. Het bedrijf heeft het daarbij over een masterplan voor het land. Buitenlanders zouden vastgoed kunnen verwerven voor een periode van 99 jaar en een aantal projecten zouden ook definitief kunnen aangekocht worden.

Lusail zal ook een aantal golfterreinen en een zakendistrict omvatten, net zoals een ontspanningscentrum en een badcomplex met residentiële en commerciële hoogbouw. Het project is het volgende in de rij van gigantische vastgoedprojecten die in de Golfregio onlangs zijn opgezet en waarmee de emiraten hun economie willen diversifiëren.

Qatari Diar Real Estate stelt dat Lusail slechts het begin is en voegt er aan toe dat er nog vele projecten zullen volgen, zowel in Qatar zelf als in het buitenland. Daarbij wordt verwezen naar onder meer Marokko en Oman. Bij de bouw zouden zowel binnenlandse als buitenlandse bedrijven en ontwikkelaars betrokken worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home