Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 31, 2005

Online muziekverkoop blijft minderheid

Hoewel het downloaden van muziek wereldwijd sterk blijft groeien, verwachten analisten dat over vijf jaar muziek-cd`s en -dvd`s nog altijd het grootste marktaandeel zullen hebben. Dat blijkt uit cijfers van de Informa Media Group. De online verkoop zal in 2010 immers nog altijd maar 7,7 procent van de markt vertegenwoordigen.

In 2010 zal de wereldwijde online verkoop van muziek volgens het onderzoek 6 miljard dollar bedragen. Dat is 15,2 procent van de totale muziekomzet, inclusief downloads en online cd- en dvd-aankopen. Digitale downloads zijn in 2010 goed voor de helft van de online aankopen van 3,1 miljard dollar, ofwel 7,7 procent van de totale muziekaankopen. Cd`s en dvd`s zullen op dat ogenblik dus nog altijd 92,3 procent van de muziekomzet voor hun rekening nemen.

In het eerste halfjaar van 2005 bedroeg de omzet aan gedownloade muziek wereldwijd 790 miljoen dollar. In dezelfde periode van 2004 was dat nog 220 miljoen. Volgens het onderzoeksbureau Jupiter Research blijft het onzeker of de omzet aan gedownloade muziek het omzetverlies van cd`s en dvd`s kan compenseren. In sommige landen is de cd-omzet sinds 2000 gehalveerd. Daarnaast blijft het ook een probleem dat veel jongeren illegaal downloaden prefereren boven legaal downloaden. Van de 15- tot 24-jarigen is slechts 6 procent bereid te betalen voor muziek.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home