Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 31, 2005

Fransen Europees online kampioen

De Europeanen surfen per week gemiddeld 10 uur en 15 minuten op het internet. Dat blijkt uit een studie van de European Interactivie Advertising Association (EIAA). Bij internauten met breedband stijgt dat voor 31 procent zelfs tot minstens 16 uur. De Fransen zijn de meest overtuigde internetgebruikers van Europa.

Het EIAA-onderzoek wees uit dat de Fransen 13 uur per week op het internet surfen, gevolgd door de Britten en de Spanjaarden. Die komen op een gedeelde tweede plaats met een gemiddelde van 11 uur. Daarna volgen Scandinavië en de Benelux met een gemiddelde van 10 uur. Italianen besteden gemiddeld 8 uur aan het internet.

Het voorbije jaar is de internet-tijd van de Europeanen met 17 procent gestegen, tegenover slechts 6 procent voor het televisiegebruik. De radio steeg met 14 procent, terwijl de kranten er met 13 procent op vooruit gingen. De magazines verloren daarentegen 7 procent leestijd.

Verder bleek uit het onderzoek dat 29 procent van de Europese internetgebruikers minstens één keer per maand online muziek koopt. Daarnaast gaf 13 procent aan geregeld deel te nemen aan discussies op blogs, terwijl 12 procent tenminste één keer per maand naar een podcast luistert.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home