Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 31, 2005

Educatieve samenwerking Cuba en Bolivië

In de toekomst zal een aantal Bolivianen in Cuba kunnen gaan studeren. Dat zijn de Cubaanse president Fidel Castro en zijn toekomstige Boliviaanse collega Evo Morales overeen gekomen. Het is één van de concrete aspecten van de samenwerking tussen beide socialistische voormannen. Eerder al sloot Cuba ook een samenwerkingsverband met het eveneens linkse regime van Venezuela.

Jaarlijks zullen vijfduizend Bolivianen in Cuba kunnen studeren. Dat is een van de maatregelen die de nieuwe Boliviaanse president Morales heeft genomen in de strijd tegen het alfabetisme in zijn land. Op dit ogenblik volgen al een 400-tal Bolivaanse studenten een universitaire opleiding in het land van Fidel Castro.

Castro en Morales willen ook op andere vlakken een samenwerking tussen beide landen stimuleren. Op die manier willen ze de invloed van de Verenigde Staten op het continent beperken. Eerder al sloot Castro, de grote aartsvijand van de Amerikaanse regering, gelijkaardige overeenkomsten met Venezuela, waar president Hugo Chavez zich eveneens tot een groot tegenstander van de Verenigde Staten opwerpt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home