Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 23, 2005

Peking geniet van heldere hemel


De Chinese regering heeft laten weten dat de hoofdstad Peking gisteren de grens van 230 dagen heldere hemel heeft doorbroken. Daarmee is het milieubeleid van Peking volgens China Daily tien dagen voor op zijn voorziene schema.

Het is volgens het stadsbestuur van Peking nu het zevende jaar op rij dat de luchtkwaliteit van de stad een verbetering vertoont tegenover het jaar voordien. Daarbij wordt gesteld dat dit jaar grote inspanningen gedaan werden om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo werden niet minder dan 4.000 oude bussen en 30.000 taxi's, verantwoordelijk voor een aanzienlijk aandeel binnen de luchtvervuiling, uit dienst genomen. De vervoersmiddelen werden vervangen door milieuvriendelijker exemplaren.

Bovendien ging er op 1 juli een maatregel van kracht waardoor de uitlaatgassen van motorvoertuigen aan strengere milieu-eisen moesten voldoen. Bovendien zou de overheid ook strikter toekijken op de toepassing van de diverse milieuwetten. Er zou ook strenger worden opgetreden tegen overtreders.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home