Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 22, 2005

Matige IT-groei in Europees onderwijs

De investeringen in IT-projecten voor het onderwijs zullen in West-Europa de volgende jaren een tragere groei kennen. Dat is volgens het onderzoeksbureau IDC in grote mate te wijten aan een gebrek aan budgetten.

Vorig jaar werd in het Europese onderwijs 7,6 miljard euro geïnvesteerd in IT-projecten. Dat zal volgens de onderzoekers tegen 2009 aangroeien tot 9,7 miljard euro. "Maar in het begin van die periode zal die groei heel traag zijn," aldus IDC. "Dat zal vooral het geval zijn in Italië en Duitsland, waar voor dit jaar een stijging van minder dan één procent moet vooropgesteld worden."

Die trage groei wordt volgens IDC veroorzaakt door besnoeiingen op de budgetten. "Zo had het Italiaanse ministerie van onderwijs voor dit jaar IT-investeringen ingeschreven voor een bedrag van 184 miljoen euro," stipt IDC aan. "Maar daar was gewoon geen geld voor." Er wordt aan toegevoegd dat de situatie niet in alle West-Europese landen hetzelfde is.

In het hoger onderwijs zal de groei volgens IDC sneller gaan. Daar verwacht men een groei van 5,7 procent tussen 2005 en 2009, want de onderzoekers stellen dat daar meer aandacht wordt besteed aan oplossingen met een grote waarde, zoals student management systemen en e-learning. In het lager- en middelbaar onderwijs zal er volgens IDC vooral geïnvesteerd worden in hardware.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home