Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 23, 2005

Online uitgevers moeten nieuwe dingen doen


Online uitgevers moeten producten brengen die gebracht kunnen worden op de platformen die jonge internauten gebruiken in plaats van de kranten. Dat stelt journalist Steve Outing van het magazine Editor & Publisher. Hij verwijst daarbij naar toepassingen als mobiele apparaten, instant messengings, spelconsoles en het internet.

"Online uitgevers moeten meer moeite doen om het nieuwe internet-succes de volgende jaren te kunnen bijhouden," voerde hij aan. Hij stelde daarbij dat ze vooral jongeren meer in hun eigen online milieu moeten benaderen. "Men moet vooral oog hebben voor de platformen die de kranten zijn komen vervangen. Over enkele jaren wordt de gedrukte communicatie echt gezien als het zwakkere broertje."

Ook de draagbare muziekspelers en het podcast-succes vormen volgens Outing voor kranten een unieke gelegenheid om in contact te treden met een jonger publiek. "Het is verbijsterend hoe snel podcasts een massapubliek hebben bereikt," voerde hij aan. "Online uitgevers doen er dan ook goed aan om dergelijke podcasters naar de eigen website te halen en daarmee zijn eigen merknaam populair maken."

Verder stipte hij aan dat nieuwssites zich toegankelijker moeten tonen en registraties alleen maar zouden vragen wanneer dat echt absoluut nodig is. Maar men zou er volgens hem vooral goed aan doen om ervoor te zorgen dat de bezoeker zich op de website actief kan tonen. "Participatorische media worden steeds belangrijker," benadrukte Steve Outing. "De websites zouden dan ook moeten experimenteren met wiki's en geen angst hebben om feedback uit te lokken of te stimuleren." Tot slot voerde hij aan dat het volgend jaar een echte uitdaging zal worden om de globale conversaties van het internet te ondersteunen. "Zo zouden locale kranten kunnen uitzoeken hoe ze het belangrijkse sociale netwerk voor hun gemeenschap kunnen worden," stelde hij voor.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home