Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 24, 2005

Europese zorgsector investeert in IT-toepassingen


De investeringen in IT-toepassingen in de West-Europese gezondheidssector zullen tegen 2009 aangroeien tot 8,4 miljard euro. Volgens een rapport van het onderzoeksbureau IDC zal de sector tijdens de volgende jaren een groei kennen met gemiddeld 6,7 procent per jaar.

Dit jaar investeert de West-Europese gezondheidssector 6,6 miljard euro in IT-toepassingen. De groei zal volgens de onderzoekers vooral gedragen worden door geïntegreerde patiënt-informatie, die tot een betere zorgverstrekking moet leiden. Dergelijke oplossingen, waarbij per patiënt de verschillende gezondheidsdossiers met elkaar gecombineerd worden, moeten vermijden dat er vergissingen gebeuren in het voorschrijven van een geneesmiddel, onderzoeken of chirurgische ingrepen.

Dat zal volgens IDC een positieve impact hebben op de veiligheid en de tevredenheid van de patiënt. "Maar het zal ook kostenbesparend werken, aangezien ziekenhuisopnames minder lang zullen duren en onderzoeken niet meer dubbel zullen gebeuren," stippen de onderzoekers aan.

Het rapport stelt dat hardware, software, IT-diensten en de telecomsector consortia moeten oprichten die de creatie van nationale elektronische gezondheidsdossier moeten ondersteunen. "Dergelijke projecten zullen een combinatie van nieuwe infrastructuur, breedband-communicatie en specifieke sectortoepassingen vereisen," merkt IDC op. "Maar er zullen ook systemen uitgebouwd worden die de specifieke vereisten van de sector zullen vertalen naar het ontwerp en de ontwikkeling van de toepassingen."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home