Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 02, 2005

De Beers treft regeling met consumenten

Diamantproducent De Beers heeft een regeling getroffen met een aantal Amerikaanse consumenten die het bedrijf ervan beschuldigden de prijzen kunstmatig opgedreven te hebben. Met de regeling is een bedrag van 250 miljoen dollar betrokken.


"De Beers heeft decennia een monopoliepositie gehad in de diamantindustrie," stippen de klagers aan. Ze stellen daarbij dat De Beers het diamantaanbod heeft gecontroleerd en beperkt, de handel belemmerd te hebben en onterecht gewag gemaakt heeft van een schaarste aan diamanten om de prijzen te kunnen opdrijven.


Daardoor hebben talloze consumenten volgens de klagers een overdreven prijs moeten betalen voor de diamanten. Zij daagden De Beers voor de rechter uit naam van alle klanten, met uitzondering van diamantbewerkers, handelaars en verkopers. Per benadeelde werd een maximumbedrag van 75.000 dollar geëist.


Eerder deze week maakte de diamantproducent bekend met de klagers een financiële regeling getroffen te hebben. Het zou daarbij gaan om een totaal bedrag van 250 miljoen dollar. De Beers stelde echter dat deze regeling niet betekent dat het bedrijf toegeeft schuldig te zijn aan de aantijgingen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home