Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 25, 2005

Seks niet hoog op vrouwelijk prioriteitenlijst


Bij goed opgeleide, geƫmancipeerde vrouwen staat seks niet bijzonder hoog op het prioriteitenlijstje. Dat blijkt althans uit een onderzoek van het Nederlandse weekblad Opzij. Daarbij bleek alleen de tuin bij de ondervraagde dames nog minder in de smaak te vallen dan een vrijpartij.

De ondervraagde vrouwen lieten blijken dat ze zich vooral geen leven kunnen voorstellen zonder hun vrienden. Dat werd door 82 procent vande deelnemers als grootste prioriteit naar voor geschoven. Op de tweede plaats kwamen boeken (80 procent) en pas daarna werd aan de partner gedacht (75 procent).

Op de vierde plaats kwamen de kinderen (70 procent), familie (69 procent), vakantie en reizen (56 procent), hobby's (49 procent) en seks (38 procent). Alleen de tuin geniet bij de ondervraagden nog minder interesse (33 procent).

Vrouwen met kinderen zijn trouwens meer dan wie ook geschikt voor een managementsfunctie. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse journaliste Katherine Ellison over het moederbrein. Daarin wordt gesteld dat moeders immers efficiƫnter, veerkrachtiger engemotiveerder zijn.

Ellison voert aan dat mannelijke bedrijfsleiders met het vooroordeel rondlopen dat moeders hoogst ongeschikt raken voor een uitoefenen van een leidinggevende functie. Ze zouden immers alleen maar aan luiers en borstvoeding denken en zich dus niet meer op hun werk kunnen focussen.

Dat wordt door Ellison echter ontkend. "Moeders kunnen met gemak verschillende taken tegelijk aan, iets waarin mannen vaak schromelijk tekort schieten," voert ze aan. "Moeders zijn vriendelijker en empathischer dan mannen. Het omgaan met en zinvol bezighouden van kibbelende bengels heeft hen geleerd wat coaching en teambuilding is, om nog maar te zwijgen van hun onderhandelingsvermogen."

Madeleine Albright, de vroegere Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, raadt trouwens alle solliciterende moeders aan om in hun CV prominent te vermelden hoeveel kinderen ze hebben grootgebracht.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home