Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 24, 2005

Geen interesse voor Mexicaanse luchtvaart?


De Mexicaanse luchtvaartorganisatie Cintra, eigendom van de staat, probeert zijn dochtermaatschappijen Aeromexico en Mexicana te privatiseren. Er is echter weinig interesse en dat heeft het Cintra-aandeel enkele dagen geleden met twintig procent doen dalen.

Cintra zou slechts twee kandidaat-overnemers hebben voor Aeromexico en Mexicana. Beide werden eerder dit jaar te koop gezet en trokken in het begin heel wat belangstelling, maar potentiële overnemers trokken zich één voor één terug. Onder meer Iberia en Icelanair lieten hun interesse vallen.

Cintra maakte bekend dat er nog twee kandidaten overblijven voor een overname. Dat doet de vrees rijzen dat de verkoopprijs veel lager zal liggen dan oorspronkelijk werd gehoopt of dat de Mexicaanse regering de privatisering zou afblazen.

De twee overblijvende kandidaten zijn Grupo Posadas, de belangrijkste Mexicaanse hotelketen, en Grup Xtra, de holding van de zakenman Isaac Saba. Beiden hebben een bod gedaan op de twee maatschappijen, hoewel ze slechts één onderneming mogen overnemen.

Er is echter een minimumprijs gesteld op de overnames. De twee bedrijven werden in het midden van de jaren negentig na een faillissement overgenomen door de Mexicaanse overheid. De Cintra-groep vertegenwoordigt zestig procent van de Mexicaanse luchtvaartindustrie.

Eerdere pogingen om de ondernemingen te privatiseren, werden gedwarsboomd door de aanslagen van 9/11 op New York en Washington.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home