Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 24, 2005

IPTV belangrijk voor betaaltelevisie


Over vier jaar zal de Europese internet-televisie (IPTV) bijna negen miljoen abonnees tellen. Dat wordt gesteld in een studie van het Britse Screen Digest. Italië Frankrijk en Spanje zouden daarbij een leidende positie innemen, terwijl ook de telecom-sector een duidelijke voorsprong zouden hebben.

Screen Digest voorspelt dat Europa in 2009 ongeveer 8,7 miljoen IPTV-klanten zal hebben. Dat is bijna één tiende van de Europese markt van betaaltelevisie. Telecom-bedrijven zullen volgens de auteurs daarbij het meeste profijt halen, want de grootste groei van IPTV zou gerealiseerd worden door breedband via telefoonlijnen.

Veel telecom-bedrijven voorzien nu al de lancering van IPTV-diensten of zijn daar al mee bezig. Bestaande aanbieders van betaaltelevisie zullen volgens Screen Digest dan ook op IPTV-technologieën moeten overschakelen om concurrentieel te blijven.

Italië, Frankrijk en Spanje zouden een leidinggevende positie innemen op de Europese markt. Frankrijk telt al 280.000 IPTV-klanten. In Italië is er nagenoeg geen kabeltelevisie en Fastweb, het grootste IPTV-bedrijf, heeft er 190.000 abonnees.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home