Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 24, 2005

Babylon krijgt restauratie


Een internationaal archeologisch project zal de restauratie van de historische stad Babylon in Irak voor zijn rekening nemen. De Unesco heeft zich akkoord verklaard met het project en overweegt om Babylon op zijn lijst van bedreigd werelderfgoed te plaatsen. De stad werd zwaar beschadigd door Amerikaanse en Poolse militairen.

De werkzaamheden in Babylon, één van de belangrijkste historische vindplaatsen ter wereld, zullen gecoördineerd worden door het Duitse Archeologische Instituut. Maar ook vertegenwoordigers van Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, de Verenigde Staten, Irak, Japan, Italië en Nederland zullen onder leiding van de Iraakse autoriteiten en de Unesco aan de restauratie meewerken.

De schade is afkomstig van Amerikaanse en Poolse militairen die gelegerd waren in een militaire basis in Babylon. Daarbij werd volgens het Duitse Archeologische Instituut een grootschalige schade aangericht aan de oude stad, onder meer door zware militaire voertuigen, de aanleg van een landingsbaan en de bouw van benzinestations.

De Duitse wetenschappers stellen dat eerder, tijdens het regime van Saddam Hussein, in Babylon ook al grote schade was aangericht door de aanleg van ondergrondse parkeerplaatsen en restaurants ten behoeve van toeristen. De Unesco overweegt om Babylon een status van bedreigd werelderfgoed te geven. Dat zou leiden tot een automatische bescherming en financiering van restauratieprojecten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home