Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 25, 2005

Opnieuw winstcijfers voor Opel?


Moederbedrijf General Motors mag dan misschien in slechte papieren zitten, maar de Duitse autoconstructeur Opel zou op weg zijn om het lopende jaar met winst af te sluiten. Dat zou vooral te danken zijn aan het succes van de nieuwe Zafira en Astra.

Eerder al werd gesteld dat GM Europe dit jaar zijn verlies zou kunnen beperken tot ongeveer 300 miljoen dollar. Dat is de helft minder dan de 742 miljoen verlies die in 2004 moest worden ingeschreven. Het zouden vooral problemen bij het Zweedse Saab zijn die op de resultaten van GM Europe wegen.

Analisten stellen dat de situatie bij Opel dankzij de successen van de nieuwe Zafira en Astra duidelijk aan het verbeteren zijn. Er wordt gesteld dat het bedrijf dit jaar dan ook wel eens opnieuw winst zou kunnen maken.

GM Europe maakt sinds 1999 onophoudelijk verlies. Dat leidde tot het schrappen van 12.000 banen, waarvan 9.500 in Duitsland. General Motors zelf sluit in Noord-Amerika ook een reeks fabrieken, waarbij 30.000 banen zullen verdwijnen. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar maakte de autoconstructeur drie miljard dollar verlies.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home