Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 25, 2005

Bruce Lee symbool tegen onrechtvaardigheid


Voor de jongerenbevolking van de Bosnische stad Mostar is Bruce Lee een symbool van de strijd tegen etnische scheiding. De filmster krijgt er zaterdag dan ook een standbeeld. Eén dag later gebeurt trouwens hetzelfde in Hong Kong, de thuisstad van Bruce Lee.

De Urban Movement of Mostar nam twee jaar geleden het initiatief omeen standbeeld voor Bruce Lee op te richten als symbool van de strijd tegen etnische scheidingen. "Lee werd gekozen omdat hij een voorbeeld was voor alle bewoners van Mostar, waar tijdens het Balkanconflict tussen 1992 en 1995 zwaar werd gevochten tussen Moslims en Kroaten.

Tijdens die oorlog werd ook de wereldberoemde Ottoman-brug uit de 16de eeuw vernietigd. Die werd vorig jaar na lange restauratiewerken weer geopend. De stad wordt nu door de twee etnische groepen samenbestuurd, maar de afstand blijft. Elke bevolkingsgroep heeft eigen monumenten opgericht en straten genoemd naar eigen helden.

"We kozen voor Bruce Lee als symbool voor de strijd tegen onrechtvaardigheid," benadrukte een woordvoerder van de initiatiefnemers dan ook tegen het persbureau AFP. Het standbeeldwordt zaterdag opgericht in een park. Daarmee is Mostar één dag vlugger dan Hong Kong. Daar wordt zondag immers een standbeeld opgericht ter ere van de acteur, die dit jaar 65 jaar zou zijn geworden. Bruce Lee overleed in 1973.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home