Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 22, 2005

Olympisch zeilen in Britse cul-de-sac?


Gebrekkige transportinfratructuur kan een hypotheek leggen op het succes van de zeiltornooien van de Olympische Spelen in Londen. Die waarschuwing komt van de transportcommissie van het Britse Lagerhuis. De wedstrijden moeten plaats hebben op de Weymouth and Portland National Sailing Academy (Dorset), maar de verkeersinfrastructuur is volgens de commissie onvoldoende.

De nieuwe zeilinfrastructuur werd in juni in gebruik genomen en kostte 7,85 miljoen Britse pond. "De wegeninfrastructuur en het spoornet vormen een zwaar probleem," aldus de commissie. "Weymouth ligt daardoor aan het einde van een doodlopend steegje." Geklaagd werd dat het transport in Dorset niet dezelfde belangstelling geniet als de mobiliteitsvraagstukken in Londen.

Er werd op gewezen dat de zeilwedstrijden een grote interesse mogen verwachten. "De sport is enorm populair," voerde de commissie aan. "Maar desondanks krijgen de tornooien niet dezelfde aandacht als de activiteiten die in Londen zelf zullen georganiseerd worden."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home