Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 08, 2005

Manager moet eigen stijl volgen

Een bedrijfsmanager moet zijn eigen stijl volgen. Bij zijn aantreden zal hij ongetwijfeld vergeleken worden met zijn voorganger, maar dat mag hem volgens het magazine er niet van weerhouden om zijn eigen persoonlijkheid duidelijk naar voor te laten komen.

Nieuwe managers van een bedrijf moeten dikwijls opboksen tegen de faam van hun voorganger, zeker wanneer die zowel goede resultaten had geboekt en op de sympathie van de werknemers kon rekenen. "De nieuwe ceo moet het dan opnemen tegen een bijna legendarisch charismatische, geestige, sterke en loyaliteit afdwingende voorganger," geeft Fast Company toe.



Maar er wordt aan toegevoegd dat de nieuwe manager opgewassen moet zijn tegen die onvermijdelijke vergelijkingen. "Daarom juist moet hij dicht bij zijn eigen managementstijl blijven," merkt het magazine op. "Hij mag niet bang zijn om een eventuele cultuur van informaliteit te doorbreken als een frisse nieuwe aanpak betere resultaten boekt."

Daarnaast moet hij volgens Fast Company het personeel tijd geven om over zijn verlies heen te komen. "Een baas die hen arbeidsvreugde bezorgde, zal nog geruime tijd gemist worden," wordt er opgemerkt. "Daarom is het ook belangrijk de vorige manager te loven. Om werknemers voor zich te winnen zal de nieuwe bedrijfsleider de prestaties van de vorige topman moeten erkennen."

Het magazine merkt op dat het ook geen zin heeft om al van bij de start te streven naar het opbouwen van een eigen reputatie. "Hij moet zijn voorganger op dat gebied niet met alle middelen proberen voorbij te streven," aldus nog het magazine. "Maar de nieuwe manager mag erniet ook niet voor terugdeinzen om achterhaalde tradities af te schaffen"

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home