Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 28, 2005

Hyundai-geheimen naar China?

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai vermoedt dat enkele toeleveranciers belangrijke interne gegevens hebben doorgespeeld aan Chinese autofabrikanten. Het bedrijf zou achter het lek nadat zijn Chinese dochter alarm sloeg.



Daarop liet Hyundai onmiddellijk twintig toeleveranciers doorlichten. Het zou gaan om minstens twee bedrijven die technologische informatie over onder meer de Sonata- en Grandeur-modellen aan de concurrentie hebben getoond of aangeboden.

Eén van de bedrijven test voor Hyundai de duurzaamheid van motoren en deuren. De onderneming in kwestie gebruikte de Koreaanse gegevens incomputersimulaties die aan verschillende Chinese autofabrikanten werden getoond tijdens presentaties om nieuwe klanten aan te trekken. De firma werkt al sinds 1995 voor Hyundai.

Ook een aantal gewezen werknemers van een ander bedrijf zijn verdacht. Zij zouden geheime ontwerpen en technische gegevens van nieuwe compacte auto's aangeboden hebben aan Chinese autofabrikanten.

Hyundai zou echter geen zekerheid hebben dat de vertrouwelijke documenten ook daadwerkelijk in handen zijn van de concurrentie.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home