Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 28, 2005

Gates ziet internet zonder snelheidsbeperking


Microsoft-topman Bill Gates denkt dat de oplages van de kranten wereldwijd de komende jaren met tientallen procenten zullen dalen. Gates, die vandaag zijn vijftigste verjaardag viert, is immers van mening dat de consument over vijf jaar tussen de 40 en 50 procent van zijn nieuwsgaring via internet zal doen.

Die evolutie zal volgens Gates ten koste gaan van de gedrukte oplages van kranten en tijdschriften. Hij voegt er echter aan toe dat de meerwaarde van de pers niet het omhakken van bomen is, maar wel het verschaffen van goede verhalen. Ze moeten zich volgens hem aanpassen aan het digitale milieu van hun lezers.

Gates zegt dat de gevestigde media sterker moeten concurreren met nieuwe online initiatieven die inhoudelijk hetzelfde werk verrichten als kranten, tijdschriften, radio en televisie. Hij wees erop dat dedrempels voor de toetreding tot de mediamarkt vroeger bijzonder hoog lagen. Drukpersen en distributie waren alleen weggelegd voor kapitaalkrachtige spelers. Met de opkomst van digitale media is dat volgens de Microsoft-topman echter veranderd.

De Microsoft-topman stelt dat de vooruitgang in computer-hardware wel een mirakel mag geleken hebben, maar hij stipt aan dat snelle internet-verbindingen de veranderingen nog zullen versnellen. Computers zullen volgens hem nagenoeg onzichtbaar worden en geïntegreerd zijn in alles wat we doen. Al deze toestellen zullen volgens hem gekoppeld zijn aan een internet dat ook geen snelheidsbeperkingen meer zal hebben. Bovendien zal al die apparatuurvolgens hem veel goedkoper worden dan vandaag het geval is.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home