Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 22, 2005

Bakun-dam is half klaar

In Maleisiƫ is de controversiƫle Bakun-dam half afgewerkt. De dam reikt nu tot een hoogte van 118 meter. Uiteindelijk moet het kunstwerk 205 meter hoog worden, maar er is veel protest tegen milieuschade en het verhuizen van duizenden bewoners.



"Er werken 2.000 mensen op de werf," benadrukte Mohamad Shukri Baharom, directeur van Sime Engineering aan de New Straits Times. "Er wordt 24 uur per aan gewerkt." In een rapport werd vorige maand nochtans vooropgesteld dat de werken achttien maanden vertraging zouden kunnen oplopen. Bovendien zou de Maleisische regering miljoenen dollars moeten voorschieten om cash-flow problemen op te lossen.

Het damproject in oostelijk Sarawak op Borneo is met talrijke vertragingen geconfronteerd sinds de werken in 1993 werden goedgekeurd. De dam zou in augustus 2007 in gebruik genomen moeten worden. De dam, die een gebied met een oppervlakte van een grote stad zal door overstromen, kreeg bovendien heel wat kritiek. Vooral de invloed op het milieu werd gelaakt. Verder is er ook protest omdat al 10.000 bewoners zijn moeten verhuizen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home