Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 16, 2005

Waddeneilanden niet meer in trek?


De Friese Waddeneilanden trekken steeds minder bezoekers. De voorbije vier jaar nam hun aantal toeristen gestaag af. Dat meldt het Nederlandse Dagblad van het Noorden. Op Schiermonnikoog is de daling met 24.000 gasten ten opzichte van 2002 volgens de krant het grootst.

De gegevens zijn afkomstig uit cijfers van de rederijen die Ameland, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog bevaren. Dit jaar hebben ze volgens de krant bijna 62.000 minder passagiers vervoerd dan in dezelfde periode vier jaar geleden. Sindsdien werd er een constante achteruitgang vastgesteld, op uitzondering van 2003, toen een goede zomer het toerisme in de regio een duw in de rug gaf.

De toeristische sector van het Waddengebied wijt de daling aan de relatief slechte zomers en de economische recessie. Ook het grotere aanbod van goedkope vakanties in het buitenland, ongunstig vallende feestdagen en de invoering van de euro spelen volgens hen een rol in deze evolutie.

De sector pleit dan ook voor een internationale organisatie die de promotie voor de Nederlandse, Duitse en Deense waddeneilanden coördineert. Ook menen de toeristische organisaties dat het nodig is om elk eiland afzonderlijk beter te promoten.

Ameland is met 410.000 bezoekers dit jaar de grootste toeristische trekpleister van de Friese Waddeneilanden. Vlieland is met 118.704 bezoekers het kleinste toeristische gebied.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home