Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 16, 2005

Microbetalingen worden belangrijk


Banken moeten aan klanten uit de retailsector PayPal-betaalsystemen ter beschikking stellen in plaats van de concurrentie proberen aan te gaan met het micro-betaalsysteem van het online bedrijf. Dat stelt het onderzoeksbureau Gartner. De onderzoekers stellen immers dat micro-betalingen belangrijker zullen worden dan traditionele betaalsystemen en online transacties.

In het rapport 'PayPal's New Micropayment Pricing Will Dominate Market' stelt Gartner dat retailers zouden moeten in zee gaan met PayPal-diensten in plaats van te blijven zweren bij volgens Gartner ouderwetse betaalsystemen. "PayPal heeft het voordeel dat het de kosten voor de betaler concentreert, waardoor de transactiekosten dalen," wordt er gesteld.

PayPal biedt nu ook goedkopere tarieven voor transacties van minder dan drie dollar. "PayPal was al langer in de mogelijkheid om dat tarief te laten dalen, maar heeft gewacht tot er voldoende klanten waren om die herschikking door te voeren," aldus Gartner. PayPal stelt op dit ogenblik 78 miljoen klanten te hebben.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home