Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 03, 2005

Taiwanse vliegtuigen in Chinees luchtruim


China Airlines uit Taiwan mag vanaf volgende week over het Chinese vasteland vliegen. Dat heeft het bedrijf zelf gezegd. Dat is meteen een volgende stap in de ontspanning tussen beide landen. In totaal hebben vier Taiwanese maatschappijen toelating gekregen om het Chinese luchtruim te gebruiken.

China Airlines is de grootste vluchtmachtmaatschappij van Taiwan. Voortaan wil het per week het Chinese luchtruim gebruiken voor 52 vluchten naar Europese en Aziatische bestemmingen. Hoeveel besparingen en tijdswinst dit betekent, werd niet meegedeeld.

Volgens het Chinese persbureau Xinhua heeft de regering in Peking aan nog drie andere maatschappijen uit Taiwan de toelating gegeven om boven het Chinese vasteland te vliegen. Het gaat daarbij om EVA Airways, Mandarin Airlines en Uni Airways.

De Chinese regering beschouwt Taiwan nog steeds als een onderdeel van zijn territorium, maar maakte vorige maand bekend dat het aan Taiwanese luchtvaartmaatschappijen wel toestemming zou verlenen om routes over het vasteland te gebruiken, waardoor op vliegtijd en brandstof zou kunnen bespaard worden.

Taiwan verbiedt om veiligheidsredenen nog altijd rechtstreekse vluchten naar China, maar gaf aan China Airlines en EVA Airways wel toelating om het Chinese luchtruim te gebruiken tijdens de Golfoorlog twee jaar geleden.

De eerste CA-vlucht die over het vasteland zal vliegen, vertrekt zondagnamiddag (Belgische tijd) vanuit Taipei naar Abu Dhabi en vervolgens Wenen. Het betreft een cargo-toestel. Enkele uren later vertrekt een eerste passagierstijd vanuit Taipei naar Hanoi.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home