Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 03, 2005

Meerderheid leest weblogs


Een meerderheid van de internauten bezoekt een weblog. Dat blijkt uit een Nederlands rapport van het onderzoeksbureau RM Interactive. Het woord bloggen is daarentegen niet bijzonder gekend, terwijl ook de kennis van RSS en podcasts beperkt blijft.

"Zeker 65 procent van de Nederlandse internetgebruikers bezoekt wel eens een weblog," benadrukt het magazine Adformatie. "Maar het woord bloggen is nog niet zo bekend. Dit blijkt uit een onderzoek naar de populariteit van weblogs in Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau RM Interactive in opdracht van webloguitgeverij Blogo.nl."

Het werkwoord bloggen heeft volgens de onderzoekers nog een lange weg te gaan. "Amper 15 procent van de internetters weet goed wat hiermee bedoeld wordt," aldus Adformatie. "Bijna 45 procent geeft wel aan weblogs zeer gebruikersvriendelijk te vinden, tegen 14 procent die het daar niet mee eens is."

De bekendheid van RSS blijft volgens de onderzoekers aan de lage kant. "Bijna 66 procent zegt hiervan nog nooit gehoord te hebben," aldus RM Interactive. "Bovendien zegt bijna 65 procent van de Nederlandse internetgebruikers geen idee te hebben wat een podcast is."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home