Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 03, 2005

P2P vormt meerderheid internetverkeer


Zestig procent van het wereldwijde internetverkeer bestaat uit P2P-activiteiten. Dat blijkt uit een studie van het Britse bedrijf CacheLogic. De onderzoekers stelden daarbij vast dat de P2P-technologie vooral gebruikt wordt voor het uitwisselen van video-bestanden.

"CacheLogic stelt dat 60 procent van de bandbreedte wereldwijd wordt opgeslokt door P2P-toepassingen," meldt het magazine Computerworld. "Daarbij zouden eDonkey en de variant eMule in 2004 wereldwijd het BitTorrent-netwerk van de eerste plaats hebben verdrongen. Het jaar voordien zou bijna de helft van de P2P-gebruikers met BitTorrent hebben gewerkt. BitTorrent vertegenwoordigde toen zelfs ongeveer 30 procent van alle internetverkeer."

Vandaag heeft eDonkey volgens Computerworld de eerste plaats overgenomen in Amerika, Europa en Zuid-Korea. In de rest van Aziƫ blijft BitTorrent de belangrijkste toepassing. BitTorrent had zijn populariteit volgens de onderzoekers te danken aan zijn specialisatie in het versturen van zeer grote bestanden. Maar dat wordt nu ook aangeboden door eDonkey. "Daar komt ook nog een krachtige zoekrobot bovenop," aldus het magazine.

Volgens CacheLogic vergetenwoordigen videobeelden ongeveer 61,44 procent van alle P2P-verkeer. Daarna volgen audio-bestanden met 11,34 procent en andere content - zoals CD-beelden, foto's en gecomprimeerde bestanden - met 27,22 procent.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home