Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 01, 2005

Pinguin op de maan


Tegen 2009 zou er een robot-pinguin op de maan kunnen rondlopen. Dat heeft producent Raytheon gezegd. Het technologiebedrijf, dat meestal voor de Amerikaanse landsverdediging werkt, wil daarmee een nieuwe bemande missie naar de maan helpen voorbereiden.

De robot is nagenoeg één meter hoog en weegt ongeveer 115 kilogram. Hij beweegt zich met sprongen voort, aangedreven door kleine raketmotoren. Een sprong kan het tuig ongeveer één kilometer verder brengen en de maanrobot kan met achtereenvolgende sprongen grotere afstanden afleggen.

De Penguin-robot werd voorgesteld tijdens de American Institute of Aeronautics and Astronautics Space 2005 Conference. Raytheon zegt dat hij een voorloper zou kunnen zijn van een nieuwe bemande missie naar de maan, waar de Amerikaanse president Bush verleden jaar op aandrong.

De Lunar Penguin zou daarbij ingezet worden om op de zuidpool van de maan te landen, om daar naar ijs te zoeken. De robot is gebaseerd op bestaande technologieën voor taktische wapens, waardoor hij volgens Raytheon ook goedkoper wordt. Zo wordt onder meer het geleidingssysteem van de Tomahawk-kruisraket gebruikt.

De maanrobot heeft vier poten en kan beschouwd worden als een kleine versie van het originele landingstoestel dat de Amerikaanse astronauten op de maan zette.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home